Sfeerkeepers. Wie zijn we en wat doen we?

Sfeerkeepers zijn sociale verbinders en bruggenbouwers in hun werkgebied. Wij leveren onze bijdrage aan sociale veiligheid en ondersteunen jongeren tussen 12 en 23 jaar in hun reis naar het beste plekje in de maatschappij. Wij zijn te vinden in scholen, buurten en wijken en bij evenementen.  Daarnaast houden wij ons bezig met verschillende projecten die de doelstelling hebben, de leefbaarheid in onze samenleving te vergroten. Onze expertise is gebundeld in de erkende Leerroute Sfeerkeeper en opgebouwd in diverse niveaus. Jongeren ontwikkelen zich op basis van hun natuurlijke talenten door middel van ervaringsleren in het maatschappelijk velden brengen hun expertise mee. Op deze wijze leveren zij een directe bijdragen de Leerroute en hun omgeving, leren verantwoording te nemen en worden betekenisvol in een positieve rol.

Sport is hierbij een belangrijk bindmiddel. Teambuilding door middel van teamsporten, fysieke vaardigheden en proportioneel en professioneel handelen komen extra aan bod bijzonder andere de boks- en judolessen.

Net als bij de sport willen wij door middel van de Leerroute Sfeerkeeper de jongeren een podium bieden. De ervaringen van hun succesmomenten dragen bij aan een positief zelfbeeld en de plek in onze maatschappij, waarbij zij met hun talenten het beste tot hun recht komen. Ons meest recente rolmodel is Soumia. Van Junior Sfeerkeeper naar Junior Voorname Vrouw in de gemeente Venlo. Een mooie mijlpalen podium voor deze topper.

Stichting Venlo Vrouwen

is vereerd om de Junior Venloos Voorname Vrouw 2019 bekend te kunnen maken.

Soumia Hardadou

Soumia Hardadou (1998), ook bekend als Mia, mag voor het komende jaar de titel dragen.Venloos Voorname Vrouw 2018 Loes Keijsers staat helemaal achter de keuze van Soumia.

 Op vrijdag 8 maart 2019 tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in het stadhuis van Venlo zal zij de bijbehorende onderscheidingen in ontvangst nemen.Als sfeerkeeper maakt Soumia het verschil als het gaat om de verbinding tussen twee werelden; straatcultuur en burgercultuur. Ze is een ‘rolmodel’ voor de Venlose jeugd omdat zij een positief voorbeeld is voor jongeren en omdat ze aanzien geniet in hun leefwereld.
Daarnaast is ze een zeer bescheiden persoon die het zelf helemaal niet bijzonder vindt wat ze doet.

De eretitel  ‘Junior Venloos Voorname Vrouw’  gaat naar Soumia omdat zij:

  • als Venlose vrouw haar mannetje staat met een grote glimlach op haar gezicht
  • zowel autochtone als allochtone jongeren zien haar als een rolmodel
  • als Marokkaanse Nederlander inwoner van de gemeente Venlo zich al jaren inzet voor de sfeer in de Venlose samenleving en binnenstad. Ze zorgt voor de veiligheid bij Viva Classic Live waar wereldberoemde internationale gasten optreden. Of tijdens de Venlose carnaval bij de Maaspoort, De Boetegewoëne Boëtezitting, Spijs, Venlospelen, Open Dagen Stadskantoor en Venlo on Stage.
  • de sfeer in en rondom het Blariacumcollege Juniorcollege mee bewaakt
  • bescheiden is, maar ook daadkrachtig
  • draagt haar liefde voor Venlo op een mooie duidelijke manier uit naar de jeugd

Wellicht is het goed om de achtergrond van de opleiding Sfeerkeeper te schetsen.Stichting opleiding Sfeerkeepers ontstond omdat de afgelopen jaren het bedrijfsleven, buurtbewoners en scholen, steeds meer signalen ontvingen van straatjongeren, die in conflict kwamen met hun omgeving. Die onrust en overlast vond deels zijn oorzaak in de kloof tussen ‘burgercultuur’ en ‘straatcultuur’.

In het contact met scholen, ouders en buurtbewoners bleek behoefte aan meer veiligheid en een betere sfeer. Zo ontsproot het idee om leerplichtige jongeren – en eenieder die geïnteresseerd is in het werken met die jongeren – middels een gerichte opleiding verder te bekwamen in het bewaken van de sfeer.

Voor meer informatie hierover ga dan naar www.venlovrouwen.nl

Sfeerkeepers… in de aanpak zit de verandering!

Voor meer informatie over ons verwijzen wij graag naar onze website www.sfeerkeepers.nl