Talentontwikkeling met David van Nieuwehove – Drink jij wel genoeg?

 

David is eigenaar van het bedrijf Perform2achieve. De twee zonen van David hebben op hoog niveau tennis gespeeld. Hierdoor is David al bijna een decennium bezig met topsport. Perform2achive richt zich op het maken van objectieve analyses van het lichaam van elke sporter. Vaak wordt hiervoor Artificiële intelligentie gebruikt. In deze blog gaan we in op het belang van een juiste hydratatie.

MX3 lab perform2achieve hydratatie meten

MX3 LAB

MX3 LAB is een draagbaar toestel waarmee je overal eenvoudig en betrouwbaar je hydratatieniveau meet dankzij een snelle speeksel.

Het belang van hydrateren

Hydratatie heeft invloed op de werking van heel je lichaam. Een goede vochtopname is essentieel voor jouw fysieke en mentale prestaties. Wanneer je onvoldoende hydrateert, droog je uit. Je krijgt hoofdpijn, je hebt minder energie en je loopt een verhoogd risico op blessures. Slechte hydratatie zorgt ook voor daling van de mentale en cognitieve functies in jouw lichaam.

Hydratatie

Wist je dat veel sporters eigenlijk al voor hun wedstrijd en/of training niet voldoende gehydrateerd zijn. Als je niet voldoende gehydrateerd bent voordat je intensief gaat sporten, dan kun je niet tijdens het sporten nooit meer aanvullen! Meet dus voor een wedstrijd ook hoeveel vloeistof je nodig hebt om voldoende gehydrateerd aan de training/wedstrijd te beginnen.

Natriumverlies

Wist je dat niet elke sporter evenveel natrium verliest per liter zweet! Door gebruik te maken van de MX3 zweet-natrium test weet je hoeveel natrium/zout jij moet toevoegen per liter vocht, die je drinkt.

Meten = weten

MX3 biedt onmiddellijke, nauwkeurige en bruikbare gegevens. Atleten hebben er baat bij hun behoefte aan hydratatie voor, tijdens en na het sporten nauw te meten. Door dit te meten kom je te weten op welk bepaald moment je je drinkgewoonte kunt aanpassen om beter te kunnen presteren.

Door regelmatig te testen zorg je voor een accuraat hydratatieprofiel.

Hoe werkt het? Het teststripje Tegen je tong houden om een speekselstaal te nemen en binnen enkele seconden registreert de app jouw speekselmetingen. Bovendien hoef je enkel de wegwerpstrips te vervangen. Zo gebruik je je MX3 LAB telkens opnieuw, waar je ook bent.

 

Met de MX3 kun je ook een zweet-natriumtest doen. Een eenvoudige test die onmiddellijk het verlies van natrium meet zodat je een eigen gepersonaliseerde rehydratatiestrategie kunt ontwikkelen.

MX3 lab meetinstrument

Een eenvoudige test die onmiddellijk het verlies van natrium via je zweet meet, zodat je een eigen gepersonaliseerde rehydratatiestrategie kunt ontwikkelen.

MX3 LAB is een draagbaar apparaat. Neem snel een speeksel- of zweettest op het veld of in de kleedkamer. Geef het apparaat door aan je teamleden en ook zij meten hun hydratatieniveaus ‘on the go’. De MX3 LAB werkt perfect zowel on- als offline.

No alt text provided for this image

Betrouwbaarheid en snelheid van gegevens!

Belangrijke doorbraken in de wetenschap van elektrochemie, signaalverwerking en microfluïdica hebben de revolutionaire werking van de MX3 LAB mogelijk gemaakt. De MX3 LAB levert zeer nauwkeurige, betrouwbare resultaten zonder te wachten. Het is wetenschappelijk bewezen dat de speekseltest van de MX3 LAB net zo nauwkeurig is als die van een test in het labo. MX3 is laboratoriumkwaliteit in de palm van je hand!

Plaats gewoon een teststrip in het toestel, neem een klein speekselmonster en krijg binnen enkele seconden je resultaten.

Data verzamelen

Jouw testen resultaten worden weergegeven in een mobiele app. Ontdek in trends in uitdrogingsrisico’s en pas je hydratatiebehoeften aan. Dankzij de handige grafieken en statistieken in de app bepaal je jouw optimale hydratatiezone. Als je wel je hydratatie op orde hebt bouw je hiermee een voorsprong op ten opzichte van jouw tegenstanders.

Toekomstige update – nieuwe meetgegevens

Naast de hydratatie- en zweettest komen er in de nabije toekomst nog meer tests op de markt voor een meetbare gezondheid en een optimale sportprestatie:

1.    Elektrolyten

2.    Ketonen

3.    Lactaat

4.    PH

Alle bovenstaande tests kunnen met hetzelfde apparaat gemeten worden.

Lactaat, PH, Ketonen, Elektrolyten, Natrium en Hydratatie test strips MX3 LAB Perform2achieve

Volg hier Perform2achieve op LinkedIn Op deze pagina wordt je geïnformeerd welke nieuwe producten en/of update er zijn om jouw sportprestatie naar een hoger niveau te brengen.

Interesse

Wil je meer weten over Physimax neem dan contact op met:

David Van Nieuwenhove

david@perform2achieve.be

www.perform2achieve.be

0032 478 550 009