Gastblog Daniël Sabanovic: Training en periodisering

Het idee om algemene informatie m.b.t. training en periodisering te bundelen en te delen is jaren geleden bij mij reeds ontstaan. Primair omdat de basiskennis omtrent deze onderwerpen niet standaard is aangeleerd bij de meeste WKF karate trainers/coaches en het in mijn optiek wel nuttig is om te hebben om je atleten te voorzien van een effectief trainingsprogramma.

Ik heb het voorrecht gehad dat deze theorie tijdens mijn voltijdopleiding aan mij is gedoceerd en heb het destijds eigenlijk direct toegepast in mijn eigen trainingsopzet.

Het fungeerde tevens als rode lijn in de trainingen die ik gaf (en geef).

In een tijd waarin veel mensen in een (te) korte tijd (te) veel resultaat willen bereiken en daarvoor de diverse (sociale) media raadplegen om uit te komen op allerlei ‘exotische trainings methoden’ omdat het ‘er leuk uit ziet’, leek het mij een mooi moment op mijn oude idee en voornemen weer op te pakken, maar dan uiteraard in een modern jasje; in de vorm van een e-book.

Mijn doelstelling is om de stof kort, bondig en begrijpelijk weer te geven zodat je er als lezer zelf direct mee aan de slag kunt.


Veel Leesplezier,
Daniël Sabanovic

Lees/download de publicatie HIER