Hajime Judo Podcast 2: Roeland de Croo

In de tweede aflevering van de Hajime Judo Podcast spreek ik met Roeland de Croo. Roeland heeft in de judoloze COVID periode besloten zijn leven om te gooien en definitief te vertrekken naar Thailand. Niet om stil te zitten, maar om ook daar weer veel tijd te stoppen in vrijwilligerswerk.
Roeland de Croo is 54 jaar en trainer en oprichter van Judo Koksijde in Oostduinkerke. De gepensioneerd politieman startte op 4 jarige leeftijd met judo door, zoals velen, mee te gaan met broer en/of zus. Hij werd op jonge leeftijd coach omdat een eigen judocarrière door een verkeersongeval onmogelijk was. Als jonge judotrainer kreeg Roeland Gella Vandecaveye onder zijn vleugels en was het werken met, en investeren in, talenten geboren. In 1993 richtte hij met eigen geld Judo Koksijde op. Na vele team en individuele successen met de Koksijde, met als hoogtepunt een bronzen medaille voor Dirk van Tichelt in Rio 2016, zit hij nu in Thailand. Hier start Roeland een nieuw hoofdstuk in zijn leven.
De podcast gaat onder andere over zijn keuzes, de investeringen in zijn judoka’s, de in zijn ogen tegenwerking door de federatie en zijn nieuwe werkzaamheden in Thailand.
De Hajime Judo Podcast is te beluisteren via de Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, maar ook via https://hajimejudopodcast.buzzsprout.com
Verder zijn updates over nieuwe afleveringen te volgen via @hajimepodcast op Instagram.