De redding van het sporten

Tijdsbesparing! Dat is de voornaamste reden dat de grounddummy is ontstaan. Een week in het leven van sportleraar Marcel van Dongen bestond voornamelijk uit werken, veel lesgeven, 3x per week fitnessen, 2x per week hardlopen, seminars geven, zelf trainen en dan heeft hij natuurlijk ook nog zijn gezin waar hij aandacht aan wil besteden. Behoorlijk druk dus! Veel van jullie zullen dit vast herkennen en juist daarom is deze dummy ontstaan.

 

Train waar je maar wil, wanneer je maar wil en zonder afhankelijk te zijn van een partner. Dat klinkt toch bijna te goed om waar te zijn? Door gebruik te maken van deze grounddummy kan het! En hij klaagt niet! Zo kun je makkelijk je technieken meerdere keren proberen zonder dat iemand er wat van zegt. De dummy is gemaakt op basis van een workout waarbij je werkt aan je kracht, conditie en grondwerk technieken. Het is belangrijk dat je alle vrijheid hebt om je goed te kunnen bewegen op de dummy. Dat je makkelijk in een flow van de ene positie in de andere over kan gaan. De dummy is zo gemaakt zodat jij alle ruimte hebt om te werken.

 

De dummy was voor Marcel een redding voor zijn lessen in deze moeilijke periode. Door middel van de dummy kon hij een volwaardige training op afstand geven en hoefde hij dus geen contact te maken. Ook toen de sportscholen in de lockdown gesloten werden konden Marcel zijn lessen gewoon online doorgaan!

 

Al jaren was marcel op zoek naar een dummy waar hij goed op kon trainen, maar steeds stuitte hij op problemen. De ene was te dik, de andere te rond of het was onmogelijk om hem hier te krijgen. Zo ontstond het idee om er zelf een te ontwikkelen en zo ontstond de samenwerking met Nihon Sport. Na anderhalf jaar finetunen van belangrijke details, zoals de romp, borst en armen. Bij de dummy krijg je ook een programma met een aantal basisoefeningen waar je bij kan door middel van een inlogcode die je krijgt bij je aanmelding.

Marcel van Dongen geeft les in Jeet Kune Do, Eskrima en grappling. Hij doet in Waalwijk en in Tilburg, op woensdagavond, vrijdagavond en zaterdagochtend. Verder geeft Marcel ook seminars, opleidingen, gastlessen en privélessen. Voor meer informatie hierover kun je op de site kijken of even een mail sturen naar marcel.match@outlook.com.

Marcel van Dongen
Oprichter van MATCH
Vertegenwoordiger van Doce Pares Nederland

De grounddummy kun je HIER bestellen