Nihon Dutch Open Senshu; wat een passie en beleving!

Venray – Rudi Verhagen is niet zomaar een judoliefhebber; hij belichaamt de geest van judo in alles wat hij doet. Afkomstig uit een echte judofamilie, waagde Rudi, een voormalig topsporter, zich na zijn actieve carrière in de wereld van het ondernemerschap door zijn eigen sportschool op te zetten. Het is echter zijn onwankelbare passie voor aangepast judo (a-judo) die hem echt onderscheidt, en hij is een pionier op dit gebied.

Al jaren organiseert Rudi a-judotoernooien en onderneemt hij initiatieven om meerdere keren naar Japan te reizen om a-judo te introduceren en te promoten bij de Kodokan en de All Japan Judo Federatie. Zijn toewijding heeft hem zelfs in gesprek gebracht met de olympische judolegende, Yamashita. De Japanners, geïntrigeerd door de aanpak van Rudi, bezochten zijn sportschool in Venray om zijn benadering van a-judo te bestuderen.

Rudi’s invloed reikt verder dan Venray; hij is een drijvende kracht in vrijwel elk a-judo-initiatief in heel Europa. De Europese Judo Unie (EJU) kon niet ontsnappen aan de aanstekelijke passie en toewijding van deze kleine Limburger. Uniek genoeg ‘adopteerde’ de EJU onlangs het Nihon Dutch Open Senshu a-judotoernooi, een getuigenis van Rudi’s buitengewone impact. Het EJU-mediateam, samen met verschillende bestuursleden, woonde het evenement bij. De EJU heeft plannen om a-judo verder te ontwikkelen en te promoten binnen Europa.

Afgelopen weekend in Venray was niet zomaar een evenement; het was een showcase van Rudi’s passie en een viering van a-judo op het hoogste niveau. De burgemeester van Venray en de Japanse ambassadeur waren aanwezig, wat de betekenis van de gelegenheid onderstreepte. De Nederlandse Judobond (JBN) was vertegenwoordigd door haar directeur, voorzitter en beleidsmedewerker.

Rudi’s droom is gedurfd en inspirerend: het Wereldkampioenschap Judo voor a-judoka’s organiseren in Venray volgend jaar.

De wedstrijden waren intens en prachtig, waarbij de ervaringen van meer dan 300 deelnemers uit 26 landen, waaronder Japan en Brazilië, aanstekelijk waren. De sfeer was elektrisch – wat een geweldige vibe!

Competities werden georganiseerd voor a-judoka’s, VI-judoka’s en op zondag stonden kata-wedstrijden centraal.

Rudi’s visie en de toewijding van zijn team hebben a-judo op de voorgrond gebracht op het wereldtoneel. De impact van dit weekend zal nog lang naklinken.

Voor diverse artikelen en foto’s, bekijk de website van de EJU.

Bijgevoegd is de fotoreportage van Harry van den Hurk (HuHaFoto) die de essentie van het evenement vastlegt op zaterdag en zondag.

 

KRIJG 10% KORTING OP WWW.NIHONSPORT.NL MET DE CODE NIHONSPORTBLOG10

Foto’s zaterdag:

Foto’s zondag: