Overgang van junior naar senior bij judo (Koreaans onderzoek)

Bron: https://judotraining.info

 

SAMENVATTING

Inleiding: Deze studie onderzoekt de ervaringen van Koreaanse elite judoka’s tijdens hun overgang van junior naar senior (JST), inclusief zowel mannelijke als vrouwelijke deelnemers, om empirisch bewijs te leveren voor de ontwikkeling van op maat gemaakte ondersteuningsdiensten of programma’s voor deze doelgroep.

Methoden: We hebben 12 elite judoka’s gerekruteerd voor onze studie, bestaande uit acht mannen en vier vrouwen, allen in hun eerste jaar van de universiteit. Op basis van hun voorkeuren en beschikbaarheid ten tijde van gegevensverzameling werden de deelnemers verdeeld in drie focusgroepen: Focusgroep 1 (FG1; vier mannelijke deelnemers), Focusgroep 2 (FG2; vier vrouwelijke deelnemers) en Focusgroep 3 (FG3; vier mannelijke deelnemers). Thematische analyse werd toegepast om de gegevens uit de focusgroepinterviews te analyseren.

Resultaten: Vijf hoofdthema’s werden geïdentificeerd: (a) COVID-19-geïnduceerde frustratie, (b) Van grote vis in een kleine vijver naar kleine vis in een grote vijver, (c) Uitdagingen in academische toewijding, (d) Aanpassen aan overgangen in leefomstandigheden, en (e) Erkennen van ondersteuningsbehoeften voor de JST.

Discussie: De bevindingen van deze studie bieden zowel theoretische als praktische implicaties die de ervaringen van judoka’s kunnen verbeteren tijdens de uitdagende fysieke en mentale fase van JST, evenals het informeren van de oprichting van op maat gemaakte ondersteuningsprogramma’s en regelingen voor succesvolle en soepele JST’s voor atleten.

Download het volledige artikel (engels) HIER.

 

KRIJG 10% KORTING OP WWW.NIHONSPORT.NL MET DE CODE NIHONSPORTBLOG10