Door vechtsport meedoen in de maatschappij

Bron: https://www.allesoversport.nl

Door: Kenniscentrum Sport

Bron: www.allesoversport.nl

Vechtsport is populair onder jongeren, met name jongeren die opgroeien in krachtwijken waar het inkomen laag is en de overlast hoog. Deze jongeren vechten letterlijk en figuurlijk met hun idealen en omgeving. Zoals jullie weten is het imago van vechtsport niet altijd goed, maar juist voor deze vechtende jongeren kan vechtsport heel belangrijk zijn om toekomstperspectief te bieden.

 

Kenniscentrum Sport is in samenwerking met hogescholen en universiteiten en vechtsportclubs bezig met een project over de waarde van vechtsport voor jongeren. Op verschillende vechtsportclubs in Nederland onderzoeken studenten hoe de interactie tussen de trainer en de jongeren invloed heeft op hun ontwikkeling. Welke aspecten binnen de vechtsportclub dragen bij aan een positieve ontwikkeling van jongeren die bijvoorbeeld uit een gebroken gezin komen, leven in armoede of niet in Nederland zijn opgegroeid?

 

Wat het antwoord ook precies is, het is duidelijk dat passie een grote rol speelt: passie voor vechtende jongeren. Lees in dit artikel hoe trainers deze passie overbrengen en zorgen dat  jongeren mee (gaan) doen in de maatschappij.