Rudi Verhagen: Nieuw leven inblazen in het A-judo

Vier trainers van het A-judo hebben de koppen bij ekaar gestoken om weer nieuw leven in het A-judo te blazen. Door de jaren heen lopen we niet meer voorop in de wereld van het A-judo. Dit heeft ook te maken  met het beleid dat er was binnen de JBN. Hopen dat ze dit nu serieus op gaan pakken.

Er werd veel over Tygo van de Werff en Rudi Verhagen gesproken dat ze altijd ruzie hadden. Dit moet ik even recht zetten. Ja we hadden meningsverschillen en een eigen visie, maar zeker geen ruzie.

Op het NK-15 sprak ik Jan Rust over het idee om weer een nationaal team op te zetten bij het A-judo. Hij was meteen enthousiast. We wilden Tygo van de Werff ook vagen voor het Nationaaal Kata team. Ook hij wilde dit graag doen; hij adviseerde om Rob Hoogendijk voor de Shiai erbij te betrekken.

Na een vergadering hebben we besloten om dit op te pakken en de JBN het plan voor te leggen.

Kort geschreven gaat Tygo dus de Kata oppakken en wij assisteren hier naar behoefte.

Jan en Rob pakken het shiai judo niveau 3, 4 en 5 op ( dus special olympics en regio toernooien)

Rudi pakt het Shiai judo niveau 1 en 2 op ( internationale Kampioenschappen, EK/WK ‘s)

Het zou mooi zijn als de JBN dit samen met ons op pakt. Inmiddels heeft de NCAJ dit omarmt en gaat meedenken om dit in goede banen neer te zetten binnen de JBN.

19 Maart zal er een start gemaakt worden in Venray. Daar zal een 2 uur duurende training verzorgd worden door het team. Alle A-judoka’s van Nederland zijn welkom. De Kata zal op een volgende bijeenkomst erbij komen. Natuurlijk is er ook een erkende fysiotherapeut aanwezig die gespecialiseerd is met deze doelgroep.

Op naar een mooie toekomst zodat ook Nederland een zo compleet mogelijk team gaat krijgen dat zich als Team NL naar buiten kan profileren,

Grtjs

Rudi Verhagen