Ultimate Fight Workout: Sportclubmanagers en -eigenaren OPGELET!

 

Juli en augustus zijn de maanden waarin je moet knallen!

 

Juli en augustus zijn de maanden waarin je moet knallen en in die zesde versnelling moet gaan! In september en oktober kan jij nieuwe leden binnenhalen, mits je goed bent voorbereid. En bij die voorbereiding gaat het vaak mis, want in de zomermaanden doen we het graag toch iets rustiger aan. Op zich niets mis mee, als je aan het gemiddelde of onder het gemiddelde wilt presteren. Maar als jij ver boven het gemiddelde wilt scoren, zal je ook bovengemiddeld moeten handelen. Wil jij deze zomer lekker lui op het strand liggen, een camping of festivalletje bezoeken, óf wil jij je inzetten om jouw sportschool zó goed op de kaart zetten dat het de andere 10 maanden voelt alsof je vakantie hebt?

 

Straks kan jij rustig aandoen of vakantie nemen in bijvoorbeeld november of maart, omdat in die periodes de motor perfect draait vanwege jouw super voorbereiding in de zomermaanden.

 

Luieren op het strand, of knallen op je club…? De keuze is aan jou!

 

Stel dat je gaat voor succes. Wat nu, waarop ga je inzetten? Wat is deze ronde jouw unique selling point? Op welke hype ga jij inspelen?

 

Eind jaren 90 was er Tae Bo. 15 jaar later bestormden mensen massaal de sportclubs om een les Zumba te volgen. En wat nu…?

 

Kickboksen.

 

Al wordt er niet direct reclame voor gemaakt, ons onderbewuste wordt steeds meer gevoed met deze sport. Het negatieve imago van het kickboksen is voorgoed vaarwel gezegd. Rico Verhoeven is populair in de media. Denk aan de goed bekeken serie Vechtershart en BNN die Filemon volgt tijdens zijn kickbokstrainingen. Daarbij telde het bekende festival Healthyfest dit jaar maar liefst 7 boksgerelateerde workouts én is zelfs jouw doodgewone buurvrouw gevallen voor deze geweldige sport.

 

Oké, nu weet je dit, maar hoe ga jij kickboksen introduceren bij jou op de sportclub? Waar houd je rekening mee? En hoe zorg je dat mensen dit voor een langere tijd blijven volhouden? Misschien herken je de volgende vragen.

 

Vragen van clubs:

  1. Kan ik in een korte tijd mijn eigen personeel opleiden tot een goede kickboksinstructeur?
  2. Kan je een kickboksprogramma aanbieden dat korter is dan de gemiddelde kickbokstraining van 1,5 uur?
  3. Kan je ervoor zorgen dat iedere instructeur op dezelfde wijze en op hetzelfde niveau lesgeeft?

 

Vragen van leden:
1. Kunnen wij iedere week ongeveer hetzelfde verwachten?

  1. Ben je binnen een uur klaar?
  2. Komen er ook oefeningen voor de buik, benen en billen?
  3. Word er gespard?
  4. Wat als je last heb van je knieën of benen en je niet kunt trappen?

 

Hoe kan jij aan al deze wensen voldoen? Voor een goede voorbereiding is een zeer creatieve mindset nodig. Iedere keer met gemak tot nieuwe oefeningen komen en weer een inspirerende les neerzetten, is niet voor iedereen weggelegd. Zoals je voor zangers een tekstschrijver hebt en voor dansers een choreograaf, zijn er concepten en kant-en-klare lesvoorbereidingen voor instructeurs. Met Wesley Jansen bedacht ik een kickboksconcept dat zich inmiddels ruimschoots heeft bewezen, en dat is gebaseerd op de bovenstaande wensen van clubs en hun leden. Waarom zou je uren aan een eigen lesvoorbereiding gaan zitten, als je voor een klein bedrag (€ 21,- p.m. ex. btw) om de twee maanden een kant en klare les krijgt aangeleverd?

 

Wij hebben een volledig kickboksprogramma van exact 55 minuten gemaakt, waarbij het bijna onmogelijk is voor de trainer om ervan af te wijken. De opbouw is altijd hetzelfde, maar de inhoud mag door de instructeur naar eigen inzicht en op het niveau van de deelnemers worden aangepast. De les bestaat uit:

 

– een warming-up

– HIIT (High Intensity Interval Training, waarin direct alle spiergroepen aan bod komen)

– stretch (voor de beenspieren, ter voorbereiding op de traptechnieken)

– kickbokstraining (diverse kickbokscombinaties met een partner)

– kussentraining (series van een minuut om aan het einde nog even los te gaan)

 

In de trainingen mag niet gespard worden en dit is exact wat de meeste deelnemers over streep helpt!

Voor mensen die last hebben van hun knieën of benen en die niet kunnen trappen hebben we speciaal een nieuw boksconcept ontwikkeld: BOXING45. Dit is alleen boksen en je kunt het met schoenen aan doen.

 

UFW biedt veel voordelen. Topsporters hebben een team van coaches en begeleiders de ervoor zorgen dat zij daadwerkelijk die TOP behalen. Wij zien de instructeur als een topsporter. Daarom bieden wij de mogelijkheid voor extra ondersteuning in onder andere lesvoorbereiding en het behouden van de eigen vaardigheden (stoten en trappen).

UFW International biedt de mogelijkheid tot extra ondersteuning na het behalen de erkende AALO-opleiding. Voor een kleine investering van € 21,- p.m. profiteren de instructeurs van de volgende voordelen:

 

– iedere 2 maanden een volledige lesvoorbereiding die je kunt downloaden in pdf en kunt streamen met video’s van de website;

– 10% korting op alle tastbare producten die te vinden zijn in onze UFW-webshop;

– 70% korting bij aanmelding voor UFW Events (the Challenge);
– (kick-)boks en kickbag-handschoenen en scheenberschermers van het merk STARPRO tegen inkoopsprijs aanschaffen;

– gratis deelname aan techniekworkshops;

– vermelding als officiële instructeur op de UFW Instructorspagina met vermelding van de clubwebsite en/of Facebook/LinkedIn

– gebruik van de naam UFW en UFW-beeldmateriaal.

 

De eerste opleidingen starten in december, maar jij wil dit unieke concept natuurlijk direct na de zomermaanden introduceren. Daarom verzorgen wij in de zomer incompany-trainingen. We komen langs bij jullie op de club en binnen 1 weekend en 1 examendag zijn jouw instructeurs klaar en kunnen de lessen starten. De eerste opleiding voor BOXING45 start 4 november.

 

We verzorgen slechts 10 incompany-trainingen dus wie het eerst komt….

Wil je meer weten of direct een incompany-training inplannen, stuur me dan een bericht op jimmy.peek@ufw-international.org.