Verslag EK Politie 2024, Sofia Bulgarije

Vanuit de Nederlandse Politie Sport Bond (NPSB) hebben wij (Thomas Leppink, Claudia Zwiers en Rob Kroonen) 5 judoka’s mogen afvaardigen naar Sofia (Bulgarije).

 

Wij, Rob Kroonen en Thomas Leppink, mochten als gedelegeerde mee voor de begeleiding en coaching van de judoka’s. Wij zijn super trots op het hechte team dat daar geknokt heeft in een enorm uitdagend deelnemersveld van 16 landen met 134 deelnemers. Hier bevonden zich huidige opkomende toppers en ook gevestigde namen die zelfs op de Olympische Spelen hebben gejudood.  Dit mooie evenement wordt 1x in de 4 jaar georganiseerd.

 

Europees kampioen

Met trots kunnen wij mededelen dat we in de -78 kg een Europees kampioen op het podium hadden staan. Melissa Loen zorgde voor deze indrukwekkende prestatie door drie partijen voortijdig met een ippon te winnen.

 

Derde plaats

Dit was zeker niet het enige succes, want ook in de -63 kg klasse zorgde Melanie Jager voor een zeer verdiende bronzen medaille. Waar ze er in de vorige edities in Gyor (2019) en Dresden (2015) net niet in slaagde en beide keren op een vijfde plek eindigde, lukte het haar nu wel door sterk, overtuigend en technisch uitstekend judo.

 

De andere drie judoka’s

Onze heren Jens Kuijpers (-66kg), Gertjan Hofland (-90 kg) en Joost van Dorsten (-100 kg) hebben ook zeer mooi judo laten zien en gestreden voor wat zij waard waren. Ondanks dat er wel punten gescoord zijn en Joost zelfs binnen 20 seconden een partij won, slaagden zij er helaas niet in om door te dringen tot het podium. Er had wellicht meer in gezeten, maar topjudo is keihard en het gaat vaak om een split second waarin partijen beslist kunnen worden.

 

Ploegentoernooi

Primeur was ook dat wij als Nederlands team meededen aan het ploegentoernooi. Ook hierin bevestigde de dames opnieuw hun klasse door zowel tegen Tsjechië als tegen Bulgarije te winnen. Helaas kwamen wij als team net een puntje te kort om naar het podium te gaan. Het zijn namelijk 5 partijen en bij 3 winstpartijen, wint dat land de wedstrijd.

 

De site met de uitslagen en livestream: 

Wij kijken terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Als er lezers van dit bericht ook terug willen kijken, dan kan dat via onderstaande link. Hier zijn de partijen en uitslagen terug te kijken. Voor de intern geïnteresseerden is ook een uitgebreid verslag te krijgen via onze e-mail: vechtsporten@politiesport.nl . Link livestream https://www.uspe.org/mobile/m_Judo.php

 

Tot slot nog een leuk weetje. Door de judo Bond Nederland was Rob Kroonen eerder dit jaar voorgedragen om zitting te nemen in de commissie ter bevordering van Politie en Defensie judo en de Europese Judo Unie heeft deze voordracht overgenomen. Rob Kroonen mag Nederland hierin vertegenwoordigen.

 

Met sportieve groet,

 

Rob Kroonen en Thomas Leppink

 

KRIJG 10% KORTING OP WWW.NIHONSPORT.NL MET DE CODE NIHONSPORTBLOG10