Verzoek van Joop Pauel:

 

Beste collega’s,

 

Onderstaand een verzoek van Susumu Takahashi sensei.

Susumu Takahashi doet  voor de All Japan Judo Federation een onderzoek hoe wij in Nederland de problemen van de Corona periode hebben opgepakt

 

Verzoek:

De All Japan Judo Federation heeft pas een studie afgerond naar de methodiek en didactiek die wij in Nederland gebruiken bij onze judolessen.

Zoals jullie wellicht weten heb ik vanuit mijn CIOS periode nog veel contacten in Japan.  De contacten over deze onderwerpen lopen via Takahashi sensei, Susumu Takahashi is diverse malen in Nederland geweest, niet alleen om katalessen te verzorgen, maar ook om zich te verdiepen in het “Nederlandse judo”.

 

Niet alleen in Nederland was en is de Covid-19 periode een moeilijk tijd voor de clubs en sportscholen, maar ook in Japan zien ze de belangstelling voor judo teruglopen.

Bij de All Japan Judo Federation is het bekend dat in Nederland daar vaak creatief mee wordt omgegaan, vandaar het onderstaand verzoek van Takahashi sensei.

 

Hij schrijft in zijn mail:

 

Dit studiedoel was als volgt.

We besloten af ​​te stappen van het beperkte kader van judo-instructie dat werd beïnvloed door covid-19 in Japan, en ons te concentreren op de leiders en instructie van Nederland, wiens levensonderhoud het judo-instructie zelf was.

Het lijdt geen twijfel dat de aanzienlijke daling van de lidmaatschapsregistratie van de All Japan Judo Federation te wijten was aan de pandemie van covid -19.

Wat voor soort aangepast onderwijs wordt onder deze omstandigheden in Nederland overwogen en wat voor soort onderwijsontwikkeling wordt er speciaal voor kinderen geprobeerd?

De feitelijke situatie die door dit onderzoek zal worden opgehelderd, is niet alleen nuttig voor Japanse leiders die getroffen zijn door covid-19, maar ook om meer te weten te komen over “leuke judolessen” en “veilige judo-instructie” die in Japan als problemen worden beschouwd.

Kortom, dit onderzoek moet een ideale methode van judo-onderwijs voorstellen die een antwoord kan geven in een nieuwe stijl van lesgeven.

 

Het beantwoorden van de vragen in het Engels gaat een stuk makkelijker als je de antwoorden invult bij Google Translete, de vertaling dan plakken in het antwoordvak van het vragenformulier.

 

Jullie worden vriendelijk verzocht om de enquete in te vullen!

 

Het is een feitenonderzoek van het judo-onderwijs bij de nieuwe besmetting met het coronavirus in 2021.

Het wordt een enquête met behulp van Microsoft Forms.

 

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=4oaFuNphgUCVnUH_zAElV0PYa-nfE-FOnoxxQtEwxatUQU1aVlExNE8yVU1WVFMxTlRXUTlWOUIySi4u

 

1.Voer uw naam in.

Voer uw antwoord in

 

  1. Vertel me alsjeblieft je leeftijd!

Voer uw antwoord in

 

  1. Hoeveel jaar geeft u al judoles?

Voer uw antwoord in

 

  1. Waar geef je les? (plaatsnaam)

Voer uw antwoord in

 

  1. Wat was de impact van de nieuwe besmetting met het coronavirus in 2021?

Voer uw antwoord in

 

  1. Hoe lang heeft u door de invloed van de nieuwe besmetting met het coronavirus geen les kunnen geven in 2021?

Voer uw antwoord in

 

  1. Vertel me de procedure voor het hervatten van de judo-instructie in 2021.

Voer uw antwoord in

 

  1. Vertel me over nieuwe ideeën voor judo-instructie onder coronavirusinfectie.

Voer uw antwoord in

 

9.Hoe is de studentensituatie nu? (het verloop van de judoleden van je club of sportschool)

Voer uw antwoord in

 

10.Graag aangeven of er nog iets is.

Voer uw antwoord in

 

Met sportieve groet,

Namens Susumu Takahasi ,

Joop Pauel